Oletko löytänyt ylösnousemuksen merkityksen?

Raamattu ilmoittaa meille Jeesuksen ylösnousemuksen. Se sisältää kaksi tärkeää pääseikkaa. Ensimmäinen on itse tosiasia ja toinen meille yhtä tärkeä on tämän tosiasian merkitys.

Se, että Kristus nousi ylös kuolleista sen jälkeen, kun Hänet oli tapettu ristiinnaulitsemalla, on tosiasia. Ylösnousemuksen historiallisuus on niin vahvasti osoitettu, että se ei vaadi tänään edes todistamista. Ylösnousemuksen merkitys on jokaisen uskovan ja seurakunnan kuitenkin löydettävä uudelleen aikakaudesta toiseen. Jokaisen on löydettävä se omakohtaisesti aina siihen asti, kun Herramme palaa maan päälle.

Kukaan vähänkään nöyrä kirjoittaja ei yrittäisi mahduttaa yhteen kirjoitukseen Kristuksen ylösnousemuksen koko merkitystä. Jos se kuitenkin tehtäisiin, voitaisiin sanoa kuten Kristuksen maan päällä tekemistä asioista, "etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa".

Yksi ylösnousemuksen merkityksistä on, että Kristus on voittanut ihmiskunnan viholliset ja taannut jokaisen häneen uskovan lopullisen voiton paholaisen kaikista valloista. Kadotettu ihmissuku voitiin vapauttaa vasta taistelun jälkeen. Ylösnousemus tuo uudelleen esiin Daavidimme, joka meni kuolettavaan taisteluun. Taistelukentällä hän kohtasi synnin ja kuoleman Goljatin. Kristus tuli takaisin vakuuttaakseen meille, että voittu oli saavutettu. Kuoleman ja paholaisen oli lyönyt se ainoa, joka saattoi tehdä niin mahtavan teon: Jeesus, Jumalan Poika.

Voisimme helposti viettää loppuvuodenkin tutkimalla ylösnousemuksen merkitystä. Ja luultavasti paras keino on yrittää etsiä niitä merkityksiä,jotka koskettavat meitä yksittäisinä kristittyinä tässä ja nyt. On tietysti välttämätöntä säilyttää ylösnousemuksen teologia ja varjella totuutta hyvin ja huolellisesti, mutta se ei riitä. Meidän on myös tiedettävä, mitä se merkitsee meille pyhiinvaeltajina ja muukalaisina.

Me uskomme ylösnousseeseen Herraamme. Se että Hän "nousi kolmantena päivänä kirjoitusten mukaan" on uskomme raamatullinen perusta. Mutta rakkaus ja usko menevät pidemmälle: ne pyrkivät kiihkeästi kokemaan Hänen ylösnousemusvoittonsa rikkauksia.

Jeesus on voittaja! Tämä on totuus, jota Hänen ylösnousemuksensa julistaa. Nyt on tehtävämme antaa Hänen olla voittaja itsessämme, Häneen luottavien ihmisten sydämissä. Näin voimme moninkertaistaa Hänen voittonsa kirkkauden.

Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus julistaa -
Jeesus Kristus on voittaja!

Taistelu on ohi, kamppailu päättynyt.
Elämän voitto on saavutettu Voittolaulu alkanut -
Halleluja!

Kuoleman vallat ovat tehneet pahimpansa,
Mutta Kristus on hajottanut niiden legioonat.
Kuulukoot nyt pyhät riemuhuudot -
Halleluja!

Hän mursi helvetin ikiaikaiset kahleet,
Taivaan korkeiden porttien salvat putosivat,
Kertokoot ylistyslaulut Hänen voittonsa -
Halleluja!

A.W. Tozer
(Kirjasta: The Next Chapter After The Last)

(Airut, 4/2000).