Odotatko elämäsi rakkautta?

Vihkiäisissä sulhanen tavallisesti odottaa elämänsä rakkautta alttarin lähellä. Raamattu opettaa meille, että miehen ja vaimon välinen suhde on vertauskuva Kristuksen ja seurakunnan suhteesta. Kristus tulee morsiamen luokse, mutta onko morsian valmistautunut häihin?

Kukaan ei tiedä, milloin Kristus saapuu takaisin. Kuitenkin ne, joiden sydämet sykkivät hänen sydämensä tahdissa, kokevat että hän saapuu pian. Mitä ajatus hänen paluustaan meille todella merkitsee? Onko se syvimmän kaipauksemme ja ihastuksemme kohde? Jeesus tahtoo palatessaan kohdata morsiamen, joka odottaa häntä rakastuneena.

Hääepisodi

Häissä sulhanen odottaa tavallisesti alttarin vieressä, ja morsian kävelee hänen luokseen pitkin kirkon käytävää. Kuvitellaanpa asia päinvastoin. Olet suurissa, kauniissa häissä. Morsian on hyvin ihana, ja puku sopisi vaikka kuningattarelle. Hän odottaa alttarilla tulevaa miestään. Musiikki alkaa soida kertoen, että sulhanen astuu pian sisään. Yhtäkkiä morsian kääntyy syrjään, istahtaa, ottaa kengät jalastaan ja ilmoittaa kovaäänisesti, että jalkoihin sattuu ja kengät puristavat aivan kauheasti. Eikö tällainen olisi naurettavaa? Kyllä varmaan, mutta mitä tulee Kristuksen paluuseen, emmekö joskus käyttäydy tuon morsiamen tavoin? Sen sijaan, että kiinnittäisimme koko huomiomme Kristuksen saapumiseen, me keskitymmekin johonkin sivuseikkaan.

Vihdoinkin oikeutta

Meille on luvassa paljon. Muistakaamme, kuka Jeesus on ja mitä hän aikoo tehdä.

Kun Jeesus palaa ja perustaa valtakuntansa, hän tuo tullessaan todellisen oikeudenmukaisuuden. "Hän - - ei - -tuomitse silmän näöltä eikä jaa oikeutta korvan kuulolta, vaan tuomitsee vaivaiset vanhurskaasti ja jakaa oikein oikeutta maan nöyrille - -." (Jes 11:3-4.) Taivaallinen Tuomari tietää täsmälleen, mikä on oikein. Hän on täydellisen oikeudenmukainen ja vanhurskas. Meidän ei tarvitse enää kärsiä mistään epäoikeudenmukaisesta.

Kun Jeesus palaa, meidän ei tarvitse enää pelätä mitään. "He istuvat kukin oman viinipuunsa ja viikunapuunsa alla kenenkään peljättämättä. Sillä Herran Sebaotin suu on puhunut." (Miika 4:4) Pelkäämme usein itsemme tai toisten puolesta eri tilanteissa. Kristuksen palatessa rauha karkottaa pelon.

Kaikki entinen menee

Kun Jeesus saapuu, sairaus ja kärsimys loppuvat. Monet uskovat ja hengellisen työn tekijät kärsivät jostain vakavasta sairaudesta. Uskon kyllä, että Herra parantaa ihmisiä vielä tänäänkin. Uskon myös, että tuska ja kärsimys kuuluvat tähän elämään, kunnes Jeesus saapuu. "Ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt." (Ilm 21:4.)

Rakkaus vallitsee

Raamattu opettaa selkeästi siitä, että Jeesus palaa maan päälle. Kuitenkin kristityt ovat eri mieltä monesta hänen paluuseensa liittyvästä yksityiskohdasta. Niistä on olemassa monenlaisia teologisia käsityksiä. Kun Jeesus palaa, kaikki väittely loppuu. Meidän ei tarvitse enää pohtia sitä. kuka oli oikeassa ja kuka väärässä. Silloin tiedämme totuuden. "Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta, niinkuin vedet peittävät meren." (Jes 11:9.)

Enää emme näe myöskään vaivaa evankeliumin työssä. "Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: `Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan - -." (Jr 31:34.) Kuitenkin niin kauan kun Herra viipyy, me tahdomme jatkaa työtä, johon hän on meidät kutsunut.

Ajattele tulevaisuutta!

Uskon, että sanomassa Jeesuksen paluusta on syvä merkitys, ei vain uskoville vaan myös ei-uskoville. Tulevaisuus tuo kyllä tullessaan tuomionkin, mutta se sisältää valtavia lupauksia kaikille, jotka tahtovat uskoa. Me voimme kertoa koko maailmalle toivon ja ilon sanoman. Jumala voi käyttää sanomaa Jeesuksen paluusta pelastamaan monia. Sen tähden järjestömme julkaisee tänä vuonna lopunaikojen profetioita ja Messiaan paluuta koskevan kirjan, joka on suunnattu ei-uskoville. Tarjoamme sitä kiinnostuneille ilmaiseksi.

Vuosituhannen vaihteen lähestyessä moni ajattelee tulevaisuutta. Siksi meillä on valtava tilaisuus kertoa Jeesuksessa olevasta toivosta ja ihmeellisestä tulevaisuudesta.

Tule pian!

Anokaamme Jumalaa sytyttämään oma sydämemme, niin että ajatus Jeesuksen paluusta merkitsisi meille Rakastettumme odottamista. Etkö jo kuule taivaallisia säveliä, jotka kertovat, että Ylkä on kohta ovella? Nyt ei ole aika keskittyä sivuasioihin. Kohottakaamme päämme silmät loistaen niin kuin morsian, joka sanoo: "Odotan elämäni rakkautta." Tule pian, Herra Jeesus!

David Brickner
Jews for Jesus 1/99

(Airut 5/1999)