Miksi tarvitsemme taisteluvarustusta?

Sotilasta ei lähetetä taisteluun ilman varustusta. Meidän ei todellakaan tarvitse mennä arjen taistoihin ilman taivaallista suojaa. Jeesus sai Golgatalla ratkaisevan voiton, mutta "hengellinen sissisota" jatkuu niin kauan kun elämme maan päällä. Siksi Jumala on valmistanut meille taivaallisen sota-asun,johon hän käskee meidän pukeutua. Näin taistelemme Vapahtajamme rinnalla, hänen voimassaan.

Ketä vastaan taistelemme?

Vihollisemme ei ole ihmiset, vaikka ihmiset voivat aiheuttaa toisilleen paljon vaikeuksia ja kärsimyksiä. Raamattu auttaa meitä ymmärtämään, että ihmisen pahuuden takana ovat "pimeyden maailman henkivallat". Tarvitsemme Jumalan sotavarustusta, että voisimme "pitää puoliamme Paholaisen juonia vastaan".

Paholainen hyökkää ovelasti ja arvaamattomasti, mutta tiedämme että hänen taktiikkansa on aina sama: että kääntäisimme katseemme pois Vapahtajasta, Jeesuksesta.

Pelastuksen kypärä

Pelastuksen kypärä varjelee silmämme, korvamme ja ajatuksemme Kristuksessa. Meidän ei tarvitse avata sisintämme mille hyvänsä.

Vanhurskauden haarniska

Vanhurskauden haarniska vapauttaa meidät luottamaan yksinomaan Jeesuksen sovitustyöhön. Meidän ei tarvitse korottaa itseämme, ei myöskään surkutella huonouttamme. Saamme olla Jumalan rakastamia ja lunastettuja juuri tällaisina. Jeesuksen vanhurskaus avaa meille mahdollisuuden kasvaa ihmisinä, sillä "vapauteen Kristus meidät vapautti" (Gal 5:1).

Totuuden vyö

Totuuden vyö on meille elintärkeä, koska pahuuden vallat hyökkäävät valheen kautta. Paholainen on valheen isä (Jh 8:44). Vyötettyinä Kristuksen antamalla totuudella emme mene mukaan mihin tahansa. Olemme valppaina valheellisuutta vastaan. Jeesus on Totuus. Hän haluaa painaa leimansa kaikkeen mitä sanomme ja teemme. Totuus vapauttaa meidät aitoon elämään.

Alttiuden jalkineet

Alttiuden jalkineet antavat rohkeutta kulkea Herran teitä. Ei tarvitse hätääntyneenä kulkea silmät maassa, kun ei tarvitse pelätä, mihin voisi kompastua tai törmätä. Ei tarvitse myöskään jatkuvasti arkailla. mitä muut meistä ajattelevat. Rauhan evankeliumi sanoo, että syntimme on annettu anteeksi. Se rauhoittaa levottoman sydämemme ja ohjaa meitä kysymään Herran tahtoa elämässämme. Rauhan evankeliumi saa meidät liikkeelle, että muutkin pääsisivät siitä osallisiksi.

Uskon kilpi

Uskon kilpi suojelee meitä vaarallisimmalta hyökkäykseltä: epäuskolta.

Epäilys, se ettei voi uskoa, saattaa olla rankka kokemus, mutta se ei välttämättä erota meitä Jumalasta. Epäusko, se ettei tahdo uskoa, sitä vastoin saa meidät kääntämään selkämme Jumalalle. Kun me otamme uskon kilven, se tarkoittaa sitä, että turvaamme Jumalan Sanan lupauksiin. Tätä kilpeä eivät pahan palavat nuolet läpäise vaan ne sammuvat ja putoavat maahan.

Hengen miekka

Hengen miekka on Jumalan Sana. Tämä on ainoa ase, joka on annettu kristitylle, mutta se on elävä ja voimallinen ase. Jos me aiomme sitä käyttää tulee meidän oppia sitä tuntemaan. Toisin sanoen: Lue Raamattua.

Pukeutuminen taisteluvarustukseen

Pukeutuminen Jumalan sota-asuun tapahtuu rukoillen, joka aamu. Ota rukouksessa päällesi koko taivaallinen varustus, kiittäen Herraa uudesta päivästä, jota saat elää hänen kanssaan. Aloita kypärästä. Katso, että se on hyvin asetettu. Ota sitten vanhurskauden haarniska ja sido totuuden vyö lanteillesi. Pane alttiuden jalkineet jalkoihisi. Ota uskon kilpi toiseen käteesi ja hengen miekka toiseen.

Älä pelkää tätä päivää, äläkä tulevia, kuulut Jeesukselle, seuraat häntä, joka voitti puolestasi Golgatan ristillä.

"Jumala meidän Isämme ja Herra Jeesus Kristus antakoot teille rauhan, rakkauden ja uskon." (Ef 6:23.)

Lukas Församling
Rukouspalvelu

(Airut 6/1999)