SINÄ PYSYT USKOSI KAUTTA

Kuinka pysyn Jumalan tiellä? Kysymys on vakava, sillä luopioita on paljon, ja monet, jotka aloittavat Hengessä, lopettavatkin lihassa. Tämä kysymys on elintärkeä erityisesti kiusatuille ihmisille, jotka tahtoisivat pysyä Herrassa, mutta jotka tämän tästä joutuvat toteamaan, miten saatana, maailma ja oma liha repivät heitä Hänestä irti.

Paavali vastaa: Sinä pysyt uskosi kautta. En siis pysy muulla lailla, en tahtoni päätöksellä tai ratkaisulla, en tähänastisten siveellisten tai hengellisten saavutusteni varassa, en sen perusteella, miten palavasydäminen olen. En pysy myöskään toisten auttamishalun ja kilvoituksen tähden. Sinä pysyt uskosi kautta.

Väärin ymmärrämme Paavalin sanat, jos ajattelemme hänen tarkoittavan uskolla jotain sellaista, mihin ihminen perustaa kristillisyytensä. Silloinhan jälleen olisi kysymys sellaisesta, mitä ihminen esittää ansiokseen Jumalan edessä. Emme kristittyinä usko omaan uskoomme, vaan Jumalaan. Niinpä apostoli sanookin Room 11:22: sinä pysyt, jos Hänen hyvyydessään pysyt. Tässä on asian ydin. Ei ole kysymys meidän hyvyydestämme, vaan Jumalan hyvyydestä. Älä tutki omaa hyvyyttäsi, vaan tutki ja koettele Jumalan hyvyyttä. Usko on hyppäämistä Jumalan hyvyyden varaan. Sulje silmäsi ja heittäydy koko painollasi, kaikkinesi, mikä sinua suhteessa tai toisessa painaa, heittäydy sellaisenaan Jumalan hyvyyden varaan. Me kestämme Jumalan tiellä vain, mikäli näin uudelleen ja uudelleen uskossa jäämme tykkänään Jumalan hyvyyden varaan. Silloin Kristuksen ylösnousemuksen voimat alkavat vaikuttaa elämässämme.

Ps 34:9 Muistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä. Autuas se mies, joka Häneen turvaa. Autuas on todella se ihminen, joka jättää itsensä Jumalan hyvyyden varaan synteinensä, voittamattominekin synteinensä. Hän pysyy Jumalan tiellä. Sinä pysyt uskosi kautta.

( Martti Simojoki )

Jos emme enää taistele omassa voimassamme, vaan Kristus uskon kautta asuu, vaikuttaa ja hallitsee sydämessämme, niin kaikki, mikä muuten on vaikeaa, aivanpa mahdotonta, tulee helpoksi ja suloiseksi.

Jos kaiken kurjuuteni tunnon keskellä katson Jeesukseen omana vanhurskautenani ja uskon, että kaikki, mitä nytkin tunnen, on Hänen tähtensä minulle annettu anteeksi, niin Hän on minun pyhyyteni. Sillä uskoessani syntieni anteeksiantamiseen saan rauhan ja siten voiman ja luonnollisesti myös voiton kaikesta pahasta, sekä halun ja mieltymyksen kaikkeen hyvään.

(  K. H. von Bogatzky )

Jeesuksen sanoissa on Henki ja elämä. Tämän saavat kokea ne, jotka pyytävät olla rehellisiä, ennakkoluulottomalla mielellä Jumalan Sanan ääressä. Niihin sitävastoin, jotka kietoutuvat valheen henkeen, vaikuttavat Jeesuksen sanat paaduttavasti.

Etusivulle